INDRETNING AF REHAB-OMRÅDE

Når vi planlægger et udendørs rehabiliterings område, skal der tænkes over adgangsveje for de borgere der skal benytte området, så afstanden til området ikke bliver for lang og udfordrende en distance, og at underlaget hen til anlægget ikke er for udfordrende.


Hvis der er mulighed for at tænke forskellige placeringer og omgivelser ind, i forhold til hvor anlægget skal placeres. Vi bygger typisk vores rehab faciliter ind i haveanlæg eller naturlige omgivelser, da naturen har en beroligende og terapeutisk effekt på os mennesker.


Hvad skal rehabområdet indeholde af udendørs rehabfaciliteter? Det vil vi sammen med terapeuter eller andet fagpersonale hjælpe med at udforme ideer til. Det kommer meget an på hvilke faciliteter har stedet i forvejen, hvilke typer af patientgrupper benytter stedet, og hvilke tanker har personalet og ledelsen på stedet. Hvad vil man have området skal kunne? Skal det udelukkende være vores gangtræningsbaner, skal det suppleres med vores udendørs træningsmaskiner, eller skal der integreres en sansehave sammen med eller ved siden af træningsanlægget?


Rehab området skal give personerne der skal benytte redskaberne lyst til at prøve dem, det skal opfordre til sjov, udfordring og bevægelse. Det skal give borgerne lyst til at lære at bevæge sig igen, som de har mestret det, inden deres sygdom eller skade.